Podgoria Cotnari – Cotnari, Romania

podgoria cotnari

Descriere Podgoria Cotnari

Podgoria Cotnari este o veche si faimoasa podgorie cunoscuta inca din secolul XV. Predomina aici soiurile indigene: Feteasca, Grasa de Cotnari, Tamaioasa Romaneasca, Francusa (vinuri albe si rose). Cand vizitezi podgoria Cotnari ramai frapat de frumusetea si pitorescul dealurilor si colinelor domoale, incarcate cu vii, constituind adevarate altare bahice.

Una din bijuteriile pretioase ale podgoriilor romanesti este cea de la Cotnari, atestata documentar de mai bine de 500 ani, din anul 1448, unde vinul este produs inca din vremuri stravechi.

Locatie Podgoria Cotnari

Localizata la limita de nord a vinului romanesc, podgoria Cotnari poate fi comparata cu cele mai cunoscute podgorii din lume. Dealurile sale inalte respira legende cu semnificatii profunde pentru vin si istoria acestuia.

Despre Podgoria Cotnari

Cotnariul, aceasta ‘podgorie miracol’, este plasata spre limita de nord a podgoriilor de calitate din tara noastra si chiar din Europa.
Conditiile naturale ale acestei podgorii sunt propice soiurilor deosebite de vin, solul calcaros si minunatul efect al ‘mucegaiului nobil’ (cu denumirea stiintifica Botrytis cinerea), alaturi de recoltatul selectiv al strugurilor stafiditi, contribuie la calitatea unica a vinului de Cotnari.

Turistii pot vizita combinatul modern, vechile crame si castelele de la Carjoaia si Paraclis, ruinele de la Palatul Harlau, ridicat in timpul lui Stefan cel Mare (1457-1504), sub domnia caruia podgoria a cunoscut dezvoltarea si prosperitatea.

Poze Podgoria Cotnari

Locuri de vizitat in Romania: Podgoria Cotnari - judetul Iasi

Locuri de vizitat in Romania: Podgoria Cotnari - judetul Iasi

Locuri de vizitat in Romania: Podgoria Cotnari - judetul Iasi

Locuri de vizitat in Romania: Podgoria Cotnari - judetul Iasi

Sursa text: cotnari
Sursa foto: bibliotecacotnari.wordpress

Adauga un comentariu la articolul: "Podgoria Cotnari – Cotnari, Romania"