Rafting in Cheile Nerei, Romania

Daca vreti sa mergeti intr-un loc salbatic, unde omul pare ca nu prea a ajuns, atunci Rezervatia Nationala Cheile Nerei este destinatia vosatra!

img_6601.JPGIntre localitatile Sopotul Nou si Sasca Romana, pe o portiune de aproximativ 20 km, Nera strabate un defileu cu aspect de chei, ingust, spectaculos si absolut salbatic,formand cele mai lungi chei din Romania.

Aici, unde peretii se inalta pana la 200 de metri, apa Nerei si a afluentilor sai a sapat si a format in roca calcaroasa lacuri, canioane, pesteri si cascade impresionante.

Amintim: Lacul Dracului ( cel mai mare lac carstic din tara, adanc de 9,3 metri, format prin prabusirea tavanului unei pesteri), canionul Valea Rea, Lacul Ochiul Beiului, Cascadele Beusnitei ce se succed pe albia de tuf calcaros, etc.

BeusnitaToate acestea fac parte din Rezervatia naturala “Cheile Nerei – Beusnita” , creata inca din anul 1943 , pentru a proteja flora, fauna terestra si acvatica si obiectivele peisagistice, existente in aceste locuri.

Climatul e relativ bland, prin urmare gasim o vegetatie luxurianta cu multe plante interesante care sunt rare in alte regiuni ale tarii.

Caile de acces spre Cheile Nerei sunt :
- in amonte: localitatea Sopotul Nou, pe soseaua care face legatura dintre Anina si soseaua Timisoara – Orsova
- in aval : localitatea Sasca Romana, pentru acces pietonal, prin tunelele sapate in stanca in urma cu multi ani si satul Potoc pe soseaua Timisoara- Oravita – Potoc – Cantonul Damian, pentru acces auto.

Pentru cazare in Cheile Nerei, click AICI.

img_6539.JPG img_6627.JPG img_6536.JPG

4 comentarii la articolul "Rafting in Cheile Nerei, Romania":

 1.  
  admin
  Zurly

  Despre locul unde vom pleca luni la prima ora, destinatia noastra anuala din ultimii 4 ani, unde biciclam, facem rafting, pastravi la jar si altele – AICI.

 2.  
  Zurly

  Cateva alte informatii si imagini cu si despre Nera:
  http://zurly.ro/2008/05/04/dupa-nera-2008/

 3.  
  Zurly

  Alte informatii si imagini: zurly.ro/2008/05/04/dupa-nera-2008/

 4.  
  isbasa daniela

  O calatorie pe Cheile Nerei va ramine pentru oricine o aventura de neuitat .