Top 10 locuri de vizitat in Japonia: 2. Castelul Himeji – Himeji, Japonia

castelul himeji japonia locuri de vizitat

Locul 2 in top 10 locuri de vizitat in Japonia este ocupat de Castelul Himeji. Localitatea Himeji este faimoasa pentru Himeji-jo sau pe romaneste Castelul Himeji.

Intrarea in castel este minunata – un zid de aparare parca desprins din povestile cu samurai si inconjurat cu un sant de aparare plin cu apa in care inoata, evident, pesti aurii. Dupa ce trecem de poarta neagra ne trezim fata in fata cu castelul alb ce troneaza sus pe deal. Unul dintre motivele faimei castelului este tocmai aceasta culoare alba – este construit numai din lemn si din gips.

Curtea interioara este strajuita de ziduri prin care se poate merge si pe care le-am si vizitat. In aceste ziduri se gaseau apartamentele unde samuraii si lorzii isi ascundeau femeile de navalitori, iar tot aici erau diverse sisteme de aparare – usite si ferestruici secrete de unde se tragea cu sageti, se arunca apa sau ulei clocotind.

Zidurile castelului mai au o poveste interesanta: in tinutul acela nu se prea gaseau pietre, astfel ca oamenii simpli au donat din pietrele lor pentru a se construi aceste ziduri. Este amintita in special povestea unei vaduve care a donat piatra de mormant a sotului ei.

Pentru cazare in Himeji, click AICI.

Adauga un comentariu la articolul: "Top 10 locuri de vizitat in Japonia: 2. Castelul Himeji – Himeji, Japonia"