Insula Alonissos, Grecia

insula alonissos grecia locuri de vizitat

Locatie Insula Alonissos

Insula Alinissos se afla in partea de nord a Insulei Sporades. Este inconjurata de niste insule mai mici (Peristera, Kira Panaghia, Ghioura, Skantzoura, Piperi, Psathoura, Dyo Adelphi). Varful cel mai inalt din insula se afla in muntele Kalovoulos (476 m), urmeaza muntii Ghèladis (456 m), Kslovoulos (355 m), Vouno (255 m).

Descriere Insula Alonissos

Insula este autentica si renumita pentru frumusetile sale naturale. Plajele din insula au nisip fin, cu ape de culoarea smaraldului si foarte cristaline, fiind printre cele mai frumoase din Marea Egee. Este paradisul amatorilor de scufundari, deoarece in insula se gasesc grote marine ornate cu stalactite. Anumite plaje din insula sunt protejate, deoarece focile monachus – monachus vin aici sa se odihneasca.

Partea de sud a insulei este cultivabila si acolo s-au instalat locuitorii, care pana la sfarsitul anilor ’70 erau in majoritate agricultori si pescari. Partea de nord a insulei este infertila si stancoasă cu o formatie geofizica diferita care in anumite puncte creeaza un impresionant peisaj idilic.

Palio Horio (Liadromia Alonissos), care a fost capitala insulei, Partiri portul sau pitoresc care a devenit capitala actuala, si micul sat de pe malul marii Votsi, alcatuiesc reteaua sa de edificii. Satul Rousoum are cea mai frumoasa si cea mai populara plaja din insula. Vechiul sat Alonissos se iveste de după coline la aproximativ 3 km de Patitiri inspre interiorul insulei.

La 12 km de Patitiri se afla Steni Vala, un mic port de pescari. Toate porturile au fost instalate pe versantul de est al insulei, adapostite de vant si de valuri de insula Peristera, inchizand cercul deschis de munti pe cele 2 insule ale sale.

Insula Alonissos este acoperita de plantatii de pini, stejari verzi, etc. In agricultura predomina maslinii si migdalii. In Antichitate insula se numea si era cunoscuta ca insula Ikos. Ikos era situata unde se afla azi golful Kokkinokastro, ruinele vechiului oras fiind vizibile pe fundul sau. Coastele din Alonissos sunt de frumusete incredibila: veti vedea aici stanci impresionante care se cufunda direct in mare.

Insula prezinta un interes datorita frumusetii sale naturale si identitatii ecologice. Alonissos se afla in inima Parcului National Marin Alonissos. Este primul parc natural din Grecia, fiind inaugurat in 1992. Acesta mai cuprinde in afara de Insula Alonissos alte 6 insule din apropiere (Peristera, Skantzoura, Kira Panaghia, Ghioura, Psathoura, Piperi) si 22 de insulite nelocuite.

Aria este divizata intr-o zonă de protectie (zona A) si o arie protejata (zona B). Skantzoura, Kira Panaghia, Ghioura, Psathoura si Piperi fac parte din prima zona unde puteti înota, observa fundurile marine, dar este interzis pescuitul si vanatoarea.

Distractie in Insula Alonissos

Alonissos este in general o insula linistita cu respect pentru mediu. Activitatile sunt prudente si limitate. Veti putea aprecia aici bautura din baruri sau relaxarea in cateva taverne cu muzica.

Chiar daca nu este foarte mare, Alonissos este o destinatie privilegiata oferind o priveliste magnifica. Marea care o inconjoara este curata, si majoritatea plajelor sunt inca salbatice. Odata ajunsi aici, veti fi tentati sa reveniti si a doua oara. Alonissos este locul ideal pentru cei care cauta calmul si linistea.

Pentru cazare in Insula Alonissos, click AICI.

Pentru cazare oriunde in Grecia, click AICI.

Insula Alonissos, Grecia

Insula Alonissos, Grecia

Insula Alonissos, Grecia

Insula Alonissos, Grecia

Insula Alonissos, Grecia

Insula Alonissos, Grecia

Insula Alonissos, Grecia

Insula Alonissos, Grecia

Adauga un comentariu la articolul: "Insula Alonissos, Grecia"