Mykonos, Grecia

Mykonos - Grecia

Mykonos - Grecia

Locatie

Insula Mykonos este una dintre cele mai pitoresti si mai populare din Arhipelagul Cycladelor, situata intre insulele Tinos si Naxos. Multi dintre turisti vin din Piraeu, de langa Atena, unde exista un serviciu de transport zilnic, sau cu avionul. Orasul privit de sus este un labirint de stradute cu case albe si magazine.

Stralucitoare, plina de viata, preferata starurilor, Mykonos este de departe cea mai frumoasa insula a Greciei. Capitala, construita in forma de labirint pentru ca piratii de odinioara sa-si poata pierde mai usor urma, plajele superbe, morile de vant si piatetele intesate de taverne prin fata carora se plimba nestingheriti pelicanii, au transformat Mykonos-ul intr-una dintre cele mai ravnite destinatii de vacanta.

A urmat o perioada relativ prospera sub Ptolemeu si sub romani. Exista putine cunostinte despre soarta insulei in perioada bizantina, iar urmatorul punct de reper apare abia in anul 1537, cand insula se afla sub dominatia otomana. Aceasta a anuntat o perioada de bogatie si putere a insulei Mykonos, datorita activitatilor comerciale maritime, devenind la sfarsitul secolului al XVIII-lea una dintre cele mai puternice insule din arhipelag. Insula a devenit si o tinta favorita a piratilor.

Mykonos - Grecia

Mykonos - Grecia

Mykonos - Grecia

Mykonos - Grecia

Plaja Mykonos - Grecia

Plaja Mykonos - Grecia

Locuri de vizitat in Mykonos

Insula Delos (Insula Sacra)

Aflata la mica distanta de Mykonos, Delos – ‘insula sacra’ – a fost pe vremuri unul dintre cele mai importante centre religioase si comerciale ale Marii Egee. Legenda spune ca insula este fixata in adancul marii cu patru stalpi de diamant, semn al recunostintei lui Zeus fata de singurul loc de pe pamant care a gazduit-o pe Leto pentru a aduce pe lume cei doi copii ai sai: Apollo si Artemis. In cinstea lui Apollo – zeul soarelui – si a surorii sale Artemis – zeita lunii si a vanatorii in Delos, au fost ridicate mai multe temple, ale caror ruine fermecatoare atrag azi o multime de turisti. De fapt, intreaga insula seamana cu un imens parc arheologic.

Insula Delos, Mykonos - Grecia

Insula Delos, Mykonos - Grecia

Muzeul Arheologic

Este localizat in orasul Mykonos, langa port. Puteti admira o colectie unica de sculpturi, obiecte din ceramica si bijuterii, care dateaza din epoca Geometric pana in secolul 6 A.C. Muzeul este renumit pentru colectia de vase din secolul 17 si pentru portretul Calului Troian.

Little Venice

Este regiunea din partea de vest a insulei si este unica pentru casutele unice si pentru privelistea minunata catre mare. Este o locatie splendida de unde puteti admira apusul minunat.

Mica Venetie, Mykonos - Grecia

Mica Venetie, Mykonos - Grecia

Biserici

Pe insula Mykonos exista in jur de 70 de biserici. Cateva biserici post- bizantine sunt faimoase pentru arhitectura lor (Zoodochos Pigi, Agia Kiriaki, Saint Nikolaos si Saint Helen).

Pentru cazare in Mykonos, click AICI.

Panagia Paraportiani (Biserica) Mykonos - Grecia

Panagia Paraportiani (Biserica) Mykonos - Grecia

Adauga un comentariu la articolul: "Mykonos, Grecia"